Actualment, a Montmeló viuen menys de 10.000 veïns. Foto: Aj. de Montmeló

Si fa una setmana el Departament de Salut havia demanat que la part més oriental de la comarca (el Baix Montseny) passés a la fase 1, la petició que s’ha fet aquesta setmana al ministeri de Sanitat inclou la totalitat del Vallès. Passar de fase, en el cas de Montmeló, significaria també el final de les restriccions horàries per sortir al carrer, ja que actualment al poble hi viuen menys de 10.000 persones.

A aquesta llibertat d’horaris per passejar cal sumar-li tota la resta de flexibilitzacions que inclou aquesta fase: les reunions en domicilis d’un màxim de 10 persones estarien permeses, de la mateixa manera que podrien obrir les terrasses, amb un màxim del 50% de la capacitat i fent que es respecti el distanciament.

Falta, doncs, que el ministeri que lidera Salvador Illa respongui les demandes de la Generalitat, que arriben després que la situació a la regió sanitària metropolitana Nord (on és el Vallès Oriental) hagin millorat encara més en els darrers dies.

A banda de Montmeló, altres municipis de la comarca on també hi hauria aquesta llibertat de moviment sense franges horàries serien Sant Fost, l’Ametlla, Lliçà de Vall, Martorelles i tota la zona del Baix Montseny. No la podrien gaudir, i en aquest sentit haurien de seguir com fins ara, municipis com Montornès, la Garriga, Parets, les Franqueses i les dues ciutats amb més població, Granollers i Mollet.