Les obres inclouran la reforma de l’edifici de passatgers. Foto: Ajuntament

Directius de Renfe i l’alcalde, Josep Monràs, van mantenir una reunió dilluns en la qual es va anunciar que les obres de l’estació de Mollet-Sant Fost es licitarien el primer trimestre de 2020. Aquesta és la principal notícia de l’esperada trobada, que va servir als responsables de la companyia ferroviària per presentar el projecte de reforma de l’estació a Monràs.

La retirada unilateral de l’empresa Comsa per realitzar les actuacions adjudicades en el seu moment, va obligar a fer un nou projecte per a l’equipament, que ha inclòs canvis. Així, es construirà un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes, s’ampliarà i es modernitzarà l’edifici de passatgers i s’allargarà la passarel·la fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana. També es canviarà la il·luminació de la zona de vies, s’instal·laran noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales, i s’urbanitzaran els accessos.

Com que es tracta d’una obra molt esperada pels ciutadans de la zona, que reclamen una major accessibilitat des de fa anys, Monràs va demanar que Renfe expliqués el projecte als veïns, entitats, associacions i altres ajuntaments de la zona a principis d’any.

Paral·lelament a la principal actuació, també es millorarà l’accés als trens, que s’ha licitat per prop de mig milió d’euros. La reforma integral de l’andana principal està prevista per al març del 2020.

LES ENTITATS, A FAVOR
La notícia de la presentació del projecte ha estat ben rebuda per les entitats de la vila. Així ho confirma la Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès i Adimo, les dues més involucrades en la lluita per millorar l’accessibilitat de l’equipament. Des de la plataforma asseguren que valoren positivament la reunió i que “representa un pas més en la direcció correcta”.

Els activistes, però, demanen que “s’agilitzin els terminis, i que aviat s’iniciïn les obres”. A més, reclamen un pla de transició “perquè les persones amb capacitat reduïda, puguin creuar les vies amb tota seguretat i ajudades per part del personal qualificat de Renfe”.