L’Escola Bressol Municipal El Petit Roure. Foto: Línia Vallès

“Estem cansades”. Així de contundents es mostren les mestres i educadores de l’Escola Bressol Municipal El Petit Roure de Sant Fost després de dos anys reclamant millores laborals, com una revisió salarial i uns contractes laborals on s’especifiqui el seu nivell d’estudis.

“Estem cobrant un salari inferior a les treballadores amb les mateixes categories dels municipis del voltant i algunes professionals amb la titulació de mestres estan contractades com a educadores amb la intenció d’utilitzar una taula salarial inferior a la de mestres”. Aquestes són algunes de les situacions que denuncien les treballadores del Petit Roure a Línia Vallès.

A més, especifiquen que han exposat les seves reivindicacions a l’Ajuntament i a l’empresa concessionària Serveis Educatius Cavall de Cartó. “Es passen la pilota els uns als altres i estem fartes. No descartem fer vaga o altres accions reivindicatives”, afirmen. En canvi, les mestres tenen el suport incondicional de les famílies, que han impulsat una campanya a Change.org per fer pública la seva protesta, la qual ja compta amb unes 400 signatures.

Per part de l’Ajuntament, fonts municipals han assegurat a Línia Vallès que aquest tema és competència de l’empresa concessionària però que pròximament es reuniran amb la gerència de Serveis Educatius Cavall de Cartó per tractar la situació. Tot i això, des del consistori expliquen que l’empresa afirma que les seves treballadores tenen uns salaris amb una mitjana d’un 17% per sobre del conveni laboral del sector.