Els familiars de l’Escola Ponent denuncien abandó institucional. Foto: Google Fotos

“Tot i que el servei de càtering ha assolit nivells de qualitat molt alts, mai serà tan bo com el menjar acabat de fer”. Des de l’AMPA de l’Escola Ponent de Granollers han començat una mobilització per exigir que el menjador d’aquest centre tingui una cuina pròpia on poder preparar cada dia un menú de qualitat, “perquè per a molts dels seus alumnes és l’únic àpat nutritiu del dia”.

L’associació de mares i pares d’alumnes de l’Escola Ponent denuncia que el centre “està tornant a ser abandonant per les administracions públiques”. Fa temps que les famílies d’aquesta escola de màxima complexitat lamenten que el seu centre està invisibilitzat. Van haver de lluitar perquè els seus fills aprenguessin dins d’aules i no en barracons i perquè no es fes una fusió d’escola-institut que els privés de conèixer altres realitats de la ciutat, tal com expliquen des de l’AMPA. Ara, posen el crit al cel perquè l’Ajuntament de Granollers no vol instal·lar una cuina a l’espai municipal que ha cedit per crear el nou menjador de l’escola. Segons l’AMPA, el consistori no vol fer una cuina en aquesta zona perquè “prefereix tenir-lo buit que hipotecar-lo amb aquest servei”.

El regidor granollerí d’Educació, Francesc Arolas, ha confirmat a Línia Vallès que no es farà una cuina perquè es tracta d’un espai municipal que l’Ajuntament ha posat a disposició d’Educació per cobrir les necessitats de l’escola, però que no volen hipotecar-lo “per sempre”. “S’estudiarà, això sí, la possibilitat de fer una cuina pròpia a la zona que ara s’utilitza com a menjador”, matisa Arolas.