Imatges com aquesta no es repetiran enguany. Foto: Aj. de Mollet

Fa unes setmanes Línia Vallès dedicava un reportatge a desgranar com quedaria la cultura a la comarca després de la cancel·lació de les Festes Majors. Actualment, molts municipis vallesans han optat per seguir endavant amb una programació cultural de petit format.

En el cas de Mollet, des de l’Ajuntament expliquen a Línia Vallès que estan en contacte amb les entitats de la Festa Major per treballar propostes alternatives en línia de cara a l’estiu, “perquè la prioritat actual del consistori és vetllar per la salut dels veïns”.

Des de les colles dels Torrats i els Morats, però, consideren que la gestió de l’Ajuntament està deixant de banda la cultura. El cap de colla dels Torrats, Albert Carreras, troba molt encertada la decisió d’anul·lar la Festa Major, però considera que el consistori no s’ha mogut per reactivar la cultura. “L’Ajuntament ha deixat la cultura en mans de les colles i les entitats, sense implicar-s’hi. És força trist”, lamenta Carreras.

Al cap de colla dels Morats, José López, també l’entristeix la posició del consistori envers la cultura. “No ha de ser la gran damnificada. Es podrien fer activitats de petit format o espectacles reduïts. No és lògic que la solució sigui fer activitats virtuals en ple mes d’agost”, opina López, que posa èmfasi en el fet que Granollers ha organitzat una taula de ciutat per cuidar la cultura i que ells no estan rebent el mateix tracte que els altres municipis vallesans.

Tant els Torrats com els Morats demanen més implicació, voluntat de diàleg i acció per part de l’Ajuntament davant un estiu que serà atípic per a tots els molletans i molletanes.