La planta de Martorelles és una embotelladora. Foto: Norma Vidal / ACN

A principis d’aquest mes es va conèixer que Coca-Cola havia anunciat la posada en marxa d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que faria que 360 treballadors de les plantes que té al conjunt de l’estat perdessin la feina. Una de les fàbriques afectades havia de ser la planta de Cobega (l’embotelladora) de Martorelles, tot i que a finals de la setmana passada es va saber que pocs treballadors d’aquest centre del Vallès podrien perdre la feina.

Això es deu al fet que la majoria de perfils que podrien perdre la feina serien, entre altres sectors, comercials, ja que segons va publicar Som Martorelles, fonts de la companyia havien apuntat que la proposta d’ERO que han presentat no afectarà l’activitat productiva ni cap fàbrica, que és el gruix del que es fa a la planta de Martorelles.

REBUIG DE CCOO
Sigui com sigui, Comissions Obreres va manifestar, dimecres de la setmana passada (quan es va constituir la comissió negociadora entre les parts), el seu rebuig “a aquest expedient”, ja que considera que “no està justificat”.

Igualment, des del sindicat asseguren que recorreran a tots els mitjans al seu abast “per buscar alternatives a aquesta decisió” perquè es garanteixin “l’ocupació i el futur dels centres de treball”. A més, denuncien que és “inadmissible que una multinacional que està generant importants beneficis en el seu compte de resultats plantegi una mesura d’aquestes característiques” i avisen que faran servir “totes les eines per evitar les mesures traumàtiques que Coca-Cola vol implantar”.

Acomiadaments a la planta de Coca-Cola de Martorelles