L’activitat de l’empresa continua, tot i que bona part de la planta va quedar destruïda. Foto: Eduard Batlles / ACN

Després d’estar en el centre de la polèmica per l’incendi que va patir l’11 de desembre, l’empresa Ditecsa, dedicada al reciclatge de dissolvents i residus industrial, torna a estar en el punt de mira. Aquesta vegada, però, perquè la setmana passada va acomiadar pràcticament la meitat de la seva plantilla a la planta de Montornès de forma fulminant. Segons fonts sindicals, les xifres d’aquesta operació haurien suposat que de tretze treballadors que formaven part de l’equip, n’hagin quedat set.

“Estem segurs i no hi ha cap mena de dubte que els han fet fora a causa de l’incendi”, explica a Línia Vallès Gonzalo Plata, secretari general de CCOO al Vallès Oriental. El sindicalista denuncia la contundència dels acomiadaments i “les condicions de la plantilla” que ha quedat encara treballant actualment a l’empresa. Plata qüestiona que Ditecsa continuï amb la seva activitat després que es cremés bona part de la superfície de la nau i que s’aboquessin al riu Besòs tota mena de substàncies tòxiques per a l’ecosistema fluvial: “La planta està operativa, tot i que està destruïda, i ens estranya que la fàbrica segueixi en funcionament”, explica.

Per aquest motiu, des del sindicat han demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat i al de Treball que actuïn al respecte: “Volem evitar que hi hagi riscos de seguretat. Ens preocupa la situació dels empleats, tant els de Ditecsa com els de la resta de treballadors a les naus del voltant”, alerta. A més, considera que una actuació de l’administració és necessària “per protegir la salut de la població i el medi ambient”.

Línia Vallès ha intentat contactar amb Ditecsa sense èxit per conèixer la seva versió dels fets.

UNA COMISSIÓ DE L’OPOSICIÓ
D’altra banda, el Ple municipal celebrat la setmana passada a l’Ajuntament de Montornès va servir per posar en marxa una comissió informativa sobre l’incendi de la planta.

L’oposició al complet va tirar endavant la proposta, que no va tenir el suport del govern municipal. L’objectiu d’aquesta iniciativa és analitzar l’actuació del consistori durant l’accident, sobretot des del punt de vista del protocol i les advertències a la població, per millorar la intervenció de l’Ajuntament en aquests casos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram