Mollet, encartellat per visibilitzar el problema de l’empadronament. Foto: Twitter (@Molletacull)

Aproximadament uns quinze veïns de Mollet han necessitat l’ajuda de Mollet Acull per fer la sol·licitud del padró a la ciutat. Un dels membres d’aquest col·lectiu, Carles Penya, explica a Línia Vallès que actualment el consistori molletà és l’ajuntament vallesà que més traves posa a l’hora d’empadronar els seus habitants i que rebutja més presentacions de sol·licitud de padrons “al·legant manca de papers”.

“Això provoca que creixi una economia submergida i situacions d’abús per aconseguir el padró”, assegura Penya, recordant que els ajuntaments tenen el deure per llei d’acreditar les persones que resideixen als municipis i que negant-s’hi “només fan que tancar les portes a altres drets bàsics com ara l’assistència social, la cobertura mèdica o l’educació”.

Des de la plataforma SOS Racisme, que està donant suport a la campanya de Mollet Acull, remarquen a Línia Vallès que els consistoris estan obligats a aplicar la normativa vigent (resolució del 4 de juliol del 1997) que diu clarament que el padró és un registre administratiu per reflectir el domicili on resideixen les persones i que no té cap competència en temes de propietat o qüestions higièniques o sanitàries. És per això que des d’aquesta entitat consideren que posar-hi impediments, demores i excuses és “racisme administratiu”. “Hi ha una voluntat política darrere del fet de no voler reconèixer una ciutadania que resideix i que a hores d’ara queda invisibilitzada?”, es pregunten des de SOS Racisme.

Per tot plegat, Mollet Acull ha encartellat la ciutat amb missatges com “no empadronar és racisme i Mollet ho fa sistemàticament”. També ha convocat una concentració aquest dissabte a les 12 h davant de l’Ajuntament molletà.

A preguntes de Línia Vallès, des del consistori asseguren que “no hi ha cap problema d’empadronament a la ciutat” i que “es compleix el que fixa la llei, com no pot ser d’una altra manera”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram