Protesta desallotjament Mollet

Protesta l’endemà del desallotjament. Foto: Twitter (@EPLasGuijarro)

Dijous passat a la tarda integrants de la PAH i del col·lectiu de joves Atzarola van ocupar el local de l’antiga seu de Caixa Catalunya, situat al carrer Francesc Layret, al barri de Can Borrell. L’objectiu era crear l’Espai Popular Las Guijarro per impulsar diferents projectes socials i educatius. A banda, l’ocupació també hauria tingut com a objectiu evitar el que podia haver estat una ocupació prèvia que podia haver estat conflictiva, segons havien alertat alguns veïns.

L’alegria de la PAH i Atzarola per tirar endavant un nou espai popular va durar poques hores, ja que la matinada de dijous a divendres el local va ser desallotjat pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local. S’esfumava, d’aquesta manera, el projecte de l’Espai Popular Las Guijarro, batejat amb aquest nom en homenatge a tres germanes molletanes que el 1936 van participar en la gestió de les empreses col·lectivitzades.

Suport veïnal

El desallotjament d’aquesta antiga oficina bancària també va provocar les crítiques de la FAVMollet, que defensa el paper d’entitats com la PAH, Atzarola o d’altres com Salvem el Calderí o Mollet pedala, perquè “abanderen reivindicacions de justícia social, ambiental, d’emergència climàtica, pobresa…”. L’entitat veïnal considera que cal “denunciar les mancances, els abusos i les injustícies” i situar-se al costat de “qui té l’atreviment de fer accions com ara ocupar una antiga oficina bancària abandonada des de fa anys”.

Les entitats deixen clar que segueixen amb la intenció d’impulsar els projectes socials

Tot i que de moment el projecte de Las Guijarro no podrà tirar endavant, des de la PAH i Atzarola han deixat clar que el desallotjament no frenarà la idea que tenen d’impulsar diferents projectes socials i educatius, encara que hagi de ser en un altre espai.

Nou pisos buits

Deixant de banda aquest cas, però seguint amb una altra qüestió relacionada amb habitatges buits, l’Ajuntament de Mollet va explicar fa pocs dies que de la inspecció de 50 pisos propietat de bancs que es creia que podien estar buits, que es va fer entre els mesos de març i maig, només se’n van trobar nou sense habitar.

Ara des del consistori, un cop localitzats aquests nou pisos buits, valoraran si hi ha la possibilitat de demanar a la Generalitat que posi en marxa un procés d’expropiació, tal com contempla la llei catalana de protecció del dret a l’habitatge, per intentar que les administracions es puguin dotar d’un parc social d’habitatges de lloguer assequible.

La regidora d’Habitatge, Núria Muñoz, afirma que “en matèria d’habitatge s’estan intentant fer molts esforços perquè és una de les prioritats per a la ciutadania”. La regidora afegeix que “l’Ajuntament treballa incansablement per buscar solucions i alternatives al problema de l’habitatge a la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram