La carretera B-140 es veuria afectada. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha denunciat aquesta setmana que la creació del nou centre d’Amazon entre Barberà i Sabadell podria causar problemes de mobilitat al veïnat de Santa Perpètua, ja que es podria col·lapsar la B-140 i l’accés a l’AP-7.

Per aquest motiu, el consistori ha demanat a la Generalitat, així com als ajuntaments de Barberà i Sabadell, tota la documentació relacionada amb la mobilitat del centre logístic per a la instal·lació d’Amazon al polígon Can Rabella de Barberà. A més, ha sol·licitat als municipis veïns les llicències i les autoritzacions per al desenvolupament d’aquesta activitat, després que una petició anterior no rebés cap resposta.

Per a l’Ajuntament, la implantació de la multinacional es vertebra bàsicament sobre la carretera B-140, la qual cosa augmentaria el trànsit de vehicles pesants i, per tant, dificultaria les funcions d’enllaç amb el poble i col·lapsaria l’actual accés a l’AP-7. En aquest sentit, el consistori considera que no s’han respectat les previsions establertes en el Pla Territorial Metropolità i que no es disposa dels informes preceptius de mobilitat generada.

Aquest fet podria ocasionar que es considerés la nul·litat de les actuacions que s’estan realitzant, ja que recentment han començat les obres de construcció del nou centre d’Amazon a Barberà, que constarà de més de 51.000 metres quadrats.