Un moment durant la signatura de l’acord. Foto: Ajuntament

L’antiga casa dels mestres es convertirà en habitatges socials. Aquesta iniciativa es farà realitat gràcies al conveni que han signat aquest dimarts l’Ajuntament i la cooperativa sense ànim de lucre Sostre Cívic.

Durant la trobada, les dues parts han acordat que el consistori cedeix aquest espai a Sostre Cívic, una entitat que funciona com a promotora social d’un model d’habitatge no especulatiu amb el suport de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. En el cas de l’antiga casa dels mestres de Mollet, l’associació se centrarà a rehabilitar aquest espai amb la intenció de construir uns 15 habitatges socials.

Segons fonts municipals, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és aconseguir que els futurs inquilins dels pisos paguin una quota social, “molt per sota del preu al mercat lliure”.

Un cop estigui enllestit aquest projecte, l’Ajuntament i l’entitat Sostre Cívic tornaran a col·laborar per construir més habitatges socials a la ciutat, concretament al carrer Feliu Tura. Aquestes actuacions s’emmarquen en l’aposta que l’Ajuntament va anunciar el passat mes de juliol que faria per augmentar el parc públic de lloguer social a Mollet. En aquell moment, des del consistori van assegurar que aquesta iniciativa era necessària “davant la impossibilitat de moltes famílies per fer front als preus del mercat immobiliari privat”.