Una imatge d’arxiu del centre. Foto: Aj. de Santa Perpètua

L’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’Escola Bressol Municipal l’Espiga ha presentat una instància per celebrar una protesta contra el tancament del centre dimecres que ve a les sis de la tarda a la plaça de la Vila. La concentració, però, està pendent del vistiplau de la Generalitat.

Des de l’AMPA, a més, expliquen a Línia Vallès que també havien presentat instàncies per poder fer-la tant a l’Ajuntament com als Mossos, fins que finalment se’ls va comunicar que aquest tràmit s’havia de fer a través del Govern.

“NO HI HA MOTIUS PER TANCAR”
L’AMPA, de fet, va sortir al pas fa uns dies de les declaracions que havia fet el regidor d’Educació, Pere García, quan la decisió inicial del consistori era no oferir noves places per a l’escola bressol el curs que ve.

L’associació de famílies assegura que en aquest curs, el centre té una adjudicació a la Fundació Pere Tarrés per a la gestió de cinc aules, quatre de les quals estan funcionant gairebé al 100%, i asseguren que “dir que l’edifici disposa de 10 aules és una dada completament partidista”, ja que el centre podria estar ubicat “en la nova nau industrial que ha comprat l’Ajuntament”. L’AMPA denuncia que el consistori “no diu que el servei no es rentable per tenir sis aules tancades, sinó per tenir-ne una”.

Igualment, des de l’AMPA apunten que en aquest curs 2020-21 hi ha els fills i filles de 40 famílies, no de 21 com va apuntar el govern municipal. Alguns dels infants passaran a P3 el curs que ve, de manera que ja no seguiran a l’Espiga, però l’associació de famílies explica que en aquest curs ja hi ha hagut projectes, en marxa des de cursos anteriors, que s’han aturat per la decisió del tancament.