Macià, en el seu discurs des del balcó de la Generalitat. Foto: ERC Sant Fost

El grup municipal d’ERC Sant Fost va fer servir el seu perfil de Twitter per “lamentar” que l’actual equip de govern no els hagués “convidat” a l’acte institucional del 14 d’abril, abans-d’ahir, quan es van commemorar els 90 anys de la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià.

De fet, els republicans van denunciar, quan faltaven pocs minuts per a les 12 del migdia, que l’Ajuntament no havia anunciat l’acte a les xarxes socials (el perfil de l’Ajuntament ho faria poca estona més tard, on explicaria també que s’inaugurava la plaça de la República) i van dir que no hi assistirien.

La formació va lamentar que “el partit que proclamà la República ara fa 90 anys” no fos convidat i van dir que els semblava que la intenció del govern municipal era que l’aniversari “passés desapercebut”. Els republicans van afegir que “la celebració de l’acte a esquena dels veïns i grups polítics de Sant Fost desvirtua l’homenatge a unes persones que van donar la vida per un país més lliure i socialment més just” i van assegurar que tenen previst organitzar el seu acte propi ben aviat.

EL VALLÈS TAMBÉ HO RECORDA
Aquest aniversari de la proclamació de la República va ser la gran efemèride del dia i la comarca va omplir-se d’actes de record en aquest aniversari rodó, de nou dècades. Parets i Mollet, entre altres, van tenir un record per a aquesta efemèride.