El jutjat penal número 2 de Granollers celebrarà el judici. Foto: Google Maps

El jutjat penal número 2 de Granollers celebrarà la setmana que ve el judici contra sis suposats membres del Projecte pilla-pilla, que sota la falsa aparença de voler perseguir pederastes, van vexar públicament tres homosexuals a Granollers i les Franqueses a finals del 2013.

Els integrants del grup es feien passar per joves de 16 anys i contactaven amb homes gais per tenir una cita i mantenir relacions sexuals -en aquell moment l’edat mínima de consentiment sexual era de 13 anys-. En el moment de la trobada, es presentaven desenes de membres i gravaven un vídeo, on humiliaven al tercer i l’obligaven a admetre que era pedòfil. Després el compartien a través de les xarxes socials, fins al punt que alguns clips van superar les 100.000 visualitzacions i van portar a l’escarni públic de les víctimes. Aquesta forma d’actuar hauria estat inspirada per la banda homòfoba russa Occupy Pedophilia, amb la qual van tenir contacte.

La Fiscalia demana 21 anys de presó per al líder del grup per delictes contra la integritat moral i la intimitat, amb els agreujants d’abús de superioritat i de discriminació per motius d’orientació sexual. Per a la resta, les penes van dels dos als sis anys de presó.

El polèmic cas ha portat a entitats del col·lectiu LGBTI de tot l’estat a unir-se per primera vegada en una acusació popular contra els presumptes autors. Els activistes –que demanen 15 anys de presó per al líder de la banda– denuncien l’alarma que van despertar els fets entre la comunitat homosexual.