La Remençada va reviure la història del poble. Foto: Twitter (@BCNmoltmes)

La Remençada, el gran musical històric del Vallès ja és una cita marcada en el calendari cultural de Montornès, i aquest dissabte ho va tornar a demostrar. Unes 1.500 persones van gaudir de la representació basada en la Guerra dels Remences que es va lliurar a Montornès el 4 de gener de 1485.

Amb aquest rerefons, la plaça dels Remences, la dels Gegants i la plaça de Pau Picasso van retrocedir més de 500 anys enrere gràcies a l’espectacle ideat per Xavier Bertran. La música de Xavier Baurier i la direcció teatral de Toni Figuera van enriquir encara més el musical. En total, la celebració de La Remençada va involucrar més d’un centenar d’actors, actrius i persones col·laboradores.

MOLT MÉS QUE UN MUSICAL
La Remençada ha esdevingut tot un símbol per als montornesencs i per al Vallès Oriental, ja que inclou elements únics de la cultura pròpia i el record de la història del poble vallesà.

Tot i que està impulsat per l’Associació La Remençada, la importància de l’espectacle musical es té en compte tant des de l’Ajuntament com des de les empreses i establiments de Montornès. Fins i tot, en aquesta edició es van poder degustar dues postres inspirades en l’espectacle de la mà del pastisser local Jaume Viñallonga.

La Remençada es manté així com un dels moments estrella de l’any a Montornès.