Un instant del Ple que IUSF demana anul·lar. Foto: Ajuntament

El grup municipal d’Independents Units per Sant Fost va anunciar la setmana passada que presentarà un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament. L’objectiu és que es declari nul·la la sessió del Ple Extraordinari del passat 23 de desembre, on es van desestimar quasi 300 al·legacions contra la pujada de l’IBI d’un 9,52%.

Els membres d’IUSF argumenten la denúncia perquè diuen que no se’ls va lliurar la documentació relativa a aquestes desestimacions, i asseguren que segons els tribunals “el fet de no tenir la documentació a disposició dels regidors des de la convocatòria és causa de nul·litat”. El grup de l’oposició assegura que van “intentar per dos cops (dissabte i el mateix dilluns del Ple) obtenir la documentació”, però no la van rebre.

“VOLEN CRISPAR L’AMBIENT”
Per la seva part, l’alcalde Carles Miquel ha lamentat a Línia Vallès que IUSF estigui “utilitzant un discurs per desgastar i crispar l’ambient”. Miquel assegura que des de l’oposició volen “buscar tres peus al gat”. El batlle explica que “entre el 10 i el 19 de desembre (el darrer dia del termini) es van presentar 292 al·legacions pràcticament idèntiques, només n’hi havia tres de diferents”. Per això considera que es podrien haver presentat “una o dues al·legacions per no bloquejar l’administració”. En aquest sentit afirma que “no són maneres” i que no sap “com s’ho prendrà un jutge”.

D’altra banda, contradiu les acusacions d’IUSF: “Tal com diu la llei, vam lliurar tota la documentació disponible en aquell moment”.