Carolina Serra Farrés, la primera àvia granollerina que ha rebut la vacuna de la Covid-19. Foto: J.G.

Es diu Carolina Serra Farrés i té vuitanta-tres anys. Ella ha estat la primera àvia de Granollers a rebre la vacuna de la Covid-19. Viu a la residència Adolfo Montañá, on aquest divendres han vacunat els 37 avis que resideixen al sociosanitari. Glòria Floriach, per altra banda, és el nom de la cap d’infermeria d’aquest centre que també ha estat la primera sanitària granollerina a rebre la vacuna.

A l’acte de la primera vacunació de Granollers han assistit l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, la delegada de la consellera de Salut, Mercè Escrig, la portaveu de la vacunació d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, Maria del Mar Isnard, i la directora de l’Adolfo Montañá, Teresa Riera.

Isnard ha assegurat als mitjans que s’acabarà la vacunació de les residències del Vallès Oriental en quinze dies. “Al principi ens ha costat organitzar-nos, però ja tenim el motor en marxa”, ha dit la portaveu. Isnard també ha explicat que es començarà a repartir la vacuna de la Covid-19 a les residències verdes i que es deixarà per al final les que tenen casos de coronavirus actius en aquests moments.

En aquesta línia, Riera ha explicat que avui s’han vacunat 27 treballadors al Montañá i que “d’aquí poc s’administrarà la injecció a la trentena que falta”. La directora del centre també ha remarcat que hi ha nou sanitaris que no han donat el seu consentiment per rebre la vacuna, però que “tothom ja està en la línia de posar-se-la i que s’haurà d’estudiar què es fa en els casos que no”.

“Sembla que hi ha professionals sanitaris que es resisteixen a vacunar-se, però sempre poso el símil de quan vas de vacances a l’estranger. Allà ningú es qüestiona els efectes adversos sinó que pren les mesures que calen”, ha exclamat Escrig, encoratjant que tothom es vacuni contra el virus pel bé de la comunitat.

D’altra banda, des del CAP Vallès (Granollers) han començat a preparar les dosis per vacunar els seus treballadors. Aquest és el quart CAP de la comarca on s’ha posat en marxa la vacunació dels sanitaris. Els altres tres CAPs es troben a Sant Fost, Montornès i Montmeló.