Els drons de Parets. Foto: Policia Local

La Policia Local de Parets fa sortides amb drons per diferents espais del poble des d’aquest cap de setmana  per tal de controlar el confinament de la població, tal com estableix el Reial Decret 463/2020.

En concret, la policia disposa de quatre drons, cada un dels quals té una funció concreta assignada. Els primers disposen d’una càmera que grava les imatges i visualitzen les persones que no compleixen amb els supòsits contemplats com a excepcions per estar al carrer. Un altre té un altaveu que serveix per avisar i donar les indicacions i els avisos pertinents a la ciutadania. I el darrer està dotat amb una càmera d’infrarojos que, a una distància de 50 metres, pot mesurar la temperatura corporal i detectar si una persona té febre, amb la qual cosa es pot actuar amb rapidesa i, si és necessari, avisar els serveis d’emergència.

Incorporar aquesta tecnologia ha estat possible gràcies a l’empresa 112dron i als seus col·laboradors, que han facilitat a la Policia Local de Parets de manera desinteressada els components que s’han incorporat als aparells i dos drons per ampliar la flota de la qual ja disposa el municipi.