Una imatge d’arxiu de dos agents del cos. Foto: Aj. de la Llagosta

A finals del mes passat l’Ajuntament va fer públiques les intervencions que la Policia Local havia fet durant els primers nou mesos de l’any per evitar ocupacions de pisos. Lluny de minvar, aquests fets han continuat marcant l’actualitat i el debat públic, i el consistori ha actualitzat les dades publicades el setembre: en les tres primeres setmanes d’aquest mes, els agents han hagut d’intervenir en sis ocasions més.

En les primeres setmanes d’octubre, doncs, la Policia Local ha evitat les ocupacions de cinc pisos i una nau industrial al poble. El consistori apunta que quatre de les intervencions van poder fer-se gràcies als avisos d’altres veïns, mentre que els operatius de les dues restants van posar-se en marxa després de rebre l’avís de les alarmes instal·lades en els habitatges. L’Ajuntament assegura que ja ha obert diligències per un presumpte delicte d’usurpació.

A més, degut a la freqüència amb la qual els agents es troben amb situacions d’aquest tipus, la Policial Local té muntat, de forma permanent, un operatiu especial i fa seguiment, també periòdicament, a diferents pisos i espais que podrien ser ocupats en el futur.

El consistori va explicar que en aquest 2020 s’han fet 20 actuacions per evitar ocupacions (14 d’aquestes ho han aconseguit) i va tornar a donar les gràcies per la col·laboració veïnal, que diu que segueix sent bàsica.