El consistori ha lloat la feina del cos. Foto: Aj. de la Llagosta

Un dels aspectes sobre l’habitatge que més debat ha generat darrerament (i que continua marcant l’actualitat política, mediàtica i social) és el de les ocupacions. A la Llagosta, per exemple, aquesta setmana s’ha conegut que durant aquest 2020 hi ha hagut una vintena d’operatius de la Policia Local que han aconseguit evitar vuit ocupacions en pisos a la vila.

El consistori ha fet públiques aquestes xifres i també ha explicat que en aquests primers nou mesos d’any té constància que hi ha quatre habitatges ocupats, pels quals ha obert diligències per informar els jutjats corresponents. De la mateixa manera, el govern municipal explica que durant el 2020 ha atès quatre falsos avisos d’intents d’ocupació i quatre consultes de veïns, que preguntaven què podrien fer si patissin una ocupació.

Els canvis que la Fiscalia va anunciar fa unes setmanes han estat ben rebuts pel govern municipal. De fet, el regidor de Seguretat Ciutadana, Mariano García, apunta que quan la nova legislació sigui vigent “les policies tindran més eines per fer fora els ocupes” i que cal una millor regulació “per evitar els trucs que actualment fan servir els ocupes per allargar els procediments”.

De la mateixa manera, la Policia Local afirma que la col·laboració de la ciutadania és “bàsica” per evitar ocupacions i insta els veïns que l’avisin si sospiten o saben que algun habitatge pot estar ocupat.