L’edifici de Granollers on hi ha la Policia Local. Foto: Google Maps

Com tot, el confinament també ha de tenir les seves coses bones. L’inspector en cap de la Policia Local de Granollers, Lluís Colomer, ha informat a Línia Vallès que el 2020 ha estat l’any amb menys violència contra el patrimoni que s’ha registrat en quaranta dècades a la ciutat.

Aquest setmanari ha contactat amb la Policia granollerina perquè diversos veïns del municipi s’han queixat de robatoris i agressions contra els seus vehicles a través del grup de Facebook ‘No ets de Granollers si…’. En concret, aquests granollerins denunciaven que s’havien trobat, en diverses ocasions aquest any, els vidres dels seus cotxes trencats. Segons els mateixos veïns, tots aquests actes vandàlics han tingut lloc al barri del Lledoner, al costat de la Plaça Jaume I El Conqueridor.

Sigui com sigui, Colomer ha explicat que aquests actes vandàlics o de delinqüència contra el patrimoni s’acostumen a produir a la nit. “Els mesos de confinament total, de toc de queda i de restriccions han provocat que hi hagi menys persones al carrer i, alhora, menys violència”, ha argumentat Colomer.

L’inspector detalla que actualment només s’estan produint un de cada quatre delictes que habitualment tenien lloc a la ciutat. D’altra banda, Colomer també recorda que el perfil de persona que actua contra els cotxes acostuma a ser un drogodependent i que ho fa “amb una pedra a la mà”. “Per aquest motiu, la mateixa nit que apareix un cotxe amb desperfectes n’apareixen cinc més. I quan veuen tants desperfectes, els veïns s’espanten i creuen que ha augmentat la violència al seu barri”, conclou Colomer, remarcant que les xifres globals ho desmenteixen.