La polèmica torna a estar servida a l’empresa que ofereix els serveis de neteja dels equipaments i les escoles municipals de Mollet. El comitè d’empresa de Ramcon (la companyia subcontractada per l’Ajuntament que s’encarrega de la neteja) ha convocat una vaga indefinida que començarà aquest 30 de novembre davant “l’actitud dictatorial de l’empresa”. A la convocatòria de vaga s’han subscrit totes les organitzacions sindicals que formen part d’aquest comitè (CCOO, CGT, ICSC i UGT).

L’objectiu d’aquesta vaga és denunciar, tal com expliquen des del comitè, que l’empresa no està respectant els dies de vacances, que incrementa la càrrega i pressió de treball constantment, que sanciona arbitràriament els treballadors i que no està facilitant EPIs al personal.

La notícia de la vaga ha arribat en plena pandèmia, quan la higiene és un factor essencial per combatre la Covid-19. És per això que l’Ajuntament molletà ja ha demanat que es garanteixi el 100% de la neteja als espais que presten serveis essencials, com és el cas de les escoles. En aquesta línia, el portaveu de la formació local de Ciutadans, Iván Garrido, ha exigit que Ramcon reconegui la feina dels treballadors “d’una manera àgil” i que trobi una solució “a aquestes reivindicacions legítimes” perquè no es pot posar en risc la neteja de Mollet.