Concentració davant de l’Ajuntament en memòria d’en Julián. Foto: CGT

Què hi ha darrere de la mort d’en Julián? El treballador de 59 anys de Ramcon va caure mentre netejava els vidres de l’edifici de la brigada municipal el passat 26 de febrer. Semblava un accident fins que els Mossos van determinar que podia ser un homicidi imprudent causat per dues supervisores de l’empresa que van obligar el treballador a dur a terme una tasca per a la qual no estava preparat.

“Ell era peó i no especialista”, explica Bea Tortora, presidenta del comitè d’empresa de Ramcon, companyia subcontractada per l’Ajuntament de Mollet per a la neteja d’instal·lacions. En Julián tenia por de perdre la feina després que li haguessin posat dues sancions. “Una per discutir amb una companya i l’altra per deixar-se dues gotetes de no res en un vidre”, diu Tortora. “Sabia que a la tercera sanció l’acomiadarien”, afegeix.

Segons detalla la treballadora del comitè d’empresa, aquesta mort és la punta de l’iceberg d’un seguit de tensions entre treballadors, supervisors i la mateixa empresa Ramcon. “Des de 2015 que tenim problemes amb les supervisores i, quan el contracte de l’Ajuntament va passar a mans de Ramcon a l’abril, els problemes van augmentar”, relata. Tortora afegeix que en només un mes des de l’arribada de la nova empresa subcontractada “es van posar cinc sancions”. A tot això cal sumar-hi els conflictes amb la direcció de l’empresa. “Vam haver de suar per tenir mascaretes i encara no tenim sabates adequades ni jaquetes”, afirma la treballadora.

EN PEU DE GUERRA
El comitè d’empresa es va manifestar dijous davant de l’Ajuntament per reclamar mesures que protegeixin els treballadors i la seva seguretat. “També és un acte en memòria del nostre company Julián”, va afirmar Tortora.