La concentració a la Porxada d’aquest dilluns. Foto: Marea Pensionista

“La gent s’oblida amb facilitat de les lluites que emprèn. Quan la televisió ens deixa de recordar que és el moment d’aplaudir, quedem ben pocs al carrer”, lamenta el portaveu de la Marea Pensionista del Vallès Oriental i Osona, Raúl Vélez, a Línia Vallès.

La Marea Pensionista de Granollers i l’entitat Veu i Memòria van concentrar-se aquest dilluns a la plaça de la Porxada per reclamar la creació de residències públiques al Vallès Oriental; entregar una carta amb totes les seves peticions a l’alcalde i dedicar un minut de silenci en record a les víctimes de la Covid-19 durant la pandèmia.

“Convidem l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, a comprometre’s a tractar dignament les persones grans amb serveis públics de qualitat i respectant la seva voluntat; a reivindicar una mort digna i acompanyada; a reconèixer públicament el personal del Servei d’Atenció Domiciliària i el de les residències; a sol·licitar transparència sobre la gestió de la Covid-19 a les residències vallesanes i a defensar l’aposta per la gestió pública”. “També a reclamar el dret de les persones residents a rebre una assistència mèdica de la sanitat pública amb totes les garanties i a recuperar el dret a les famílies a poder-se comunicar de manera regular amb els seus familiars que viuen a les residències vallesanes”, assenyala la missiva adreçada al batlle de la ciutat.

Tant la Marea Pensionista com l’entitat Veu i Memòria consideren de caràcter urgent la creació de centres públics per a la gent gran al Vallès Oriental, que ara mateix només en té dos.