La rebuda d’en David i l’Àlvaro a Parets. Foto: Twitter (@JordiSeguer)

“No ens esperàvem que l’alliberessin, no ens quadrava”. Amb una barreja de sorpresa i alegria, l’Eva, la mare del David –un dels joves vallesans empresonats dies enrere per les protestes a Barcelona contra la sentència– ha explicat a Línia Vallès com ha viscut els dies de presó del seu fill i la seva posada en llibertat dilluns. “Hem patit, però també estàvem tranquils perquè hi havia notícies sobre ell. L’hem rebut amb moltíssima emoció i felicitat”, comenta l’Eva. D’altra banda, assegura que l’alliberat “està bé i sencer” tant en l’aspecte físic com l’emocional.

També explica que el David “parla molt del dia de la detenció i l’experiència, sobre com anaven caminant tranquil·lament i la Brimo els va atrapar”. En general, l’empresonament ha estat alleujat gràcies a la resta de detinguts. “Van fer pinya a la presó amb els altres nois”, comenta. En definitiva, diu que ara el que toca és “animar-lo i cuidar-lo”.

I com el David, l’Àlvaro i la Xènia també ja són a casa. Els joves de la comarca han pogut retornar als seus pobles, on van rebre una calorosa acollida, tot i que ells mateixos no van assistir a les concentracions de suport per consell dels seus advocats.

Dilluns es va omplir la plaça de la Vila de Parets per donar la benvinguda al David i l’Àlvaro. La Xènia, per la seva banda, va poder tornar a Caldes dijous de la setmana passada, i l’endemà se li va fer un acte de rebuda. Després de la presó provisional, els jutjats van decidir deixar-los en llibertat amb càrrecs, amb la condició que no tornin a participar en manifestacions convocades a Catalunya.

I és que tant el David com l’Àlvaro van estar des del 19 d’octubre tancats al centre penitenciari Joves de la Roca. Pel que fa a la Xènia, va estar des del 18 d’octubre a la presó per a dones de Wad-Ras (Barcelona).