Un fragment de la història que es va representar. Foto: Aj. de la Llagosta

El 25N no és l’única gran celebració que la Llagosta, la comarca i el país han viscut en els darrers dies. Divendres passat, 20 de novembre, va ser de nou el Dia Internacional dels Drets de la Infància, una efemèride que es va fixar el 1989 i que va establir-se per protegir i promoure “els drets dels més menuts a sobreviure i a prosperar, a aprendre i a créixer, per tal que es facin sentir i arribin a un gran potencial”.

En el cas de la vila, 17 aules de diferents escoles llagostenques van participar de forma telemàtica en una de les propostes organitzades per l’Ajuntament, la representació d’un conte infantil anomenat No hi ha dret que no hi hagi drets. En aquesta història, la Senyoreta narra i explica als nens i les nenes alguns dels drets que tenen i que estan recollits en la Convenció sobre els Drets de l’Infant, un text de les Nacions Unides.

Alguns d’aquests són el dret a l’assistència mèdica, a ser protegits contra l’abandonament, a rebre una educació, alimenació i tenir habitatge i a no ser explotats laboralment, entre altres. Un cop acabada la representació, els estudiants de Primer, Segon, Tercer i Quart de Primària van poder parlar amb l’actriu i compartir en veu alta amb els seus companys les seves reflexions sobre el que havien vist.

De fet, el consistori ha volgut que aquest conte estigui a disposició de tots els veïns i l’ha penjat al seu canal de YouTube.