El consistori va celebrar ahir un Ple extraordinari telemàtic. Foto: Aj. de la Llagosta

Dimarts passat es va conèixer que un veí del poble, que havia donat positiu per coronavirus, havia mort. Com tota la resta de casos greus (les primeres xifres de contagiats a la vila eren de nou persones, tot i que la llista de veïns que presentaven símptomes que podrien estar relacionats amb el virus rondava la cinquantena), estava ingressat a l’Hospital de Mollet, on va morir.

Aquesta xifra, però, va augmentar sensiblement en les 24 hores següents, quan es va saber que la xifra de víctimes mortals de persones per Covid-19 havia augmentat a tres. A més, 12 veïns més continuen ingressats en hospitals i unes 300 persones tenen ordre de no sortir de casa, ja que tenen símptomes que podrien indicar que també estan infectades per coronavirus.

MESURES EN MARXA
L’Ajuntament ha reaccionat a la situació posant en marxa una campanya de voluntariat, que ha obert a veïns que tinguin entre 18 i 60 anys, perquè ajudin les persones amb més risc i que més ho necessiten. Els voluntaris poden inscriure’s-hi a través d’un enllaç que hi ha penjat al portal web municipal.

Paral·lelament, durant aquesta setmana el consistori ha rebut i ha començat a repartir les targetes que substitueixen l’import de les beques menjador a les famílies beneficiàries.

Per últim, en el moment de redactar aquesta notícia estava en marxa un Ple telemàtic extraordinari en el qual el govern d’Oscar Sierra havia d’anunciar més mesures per fer front al virus.