El darrer Ple va estar carregat de moments de tensió per l’acollida de menors. Foto: Ajuntament

L’anunci d’aquesta setmana de la Generalitat confirmant que preveu allotjar 14 menors estrangers no acompanyats a Sant Fost ha escalfat encara més els ànims dels veïns que estan en contra de l’acollida. El Ple celebrat dimarts va ser l’exemple que part del poble rebutja totalment la idea d’acceptar aquesta acollida. Amb un ambient molt tens i ple d’interrupcions, a la sessió es van demanar respostes i mesures per evitar l’arribada dels joves.

Davant d’aquesta situació, la portaveu d’Independents Units per Sant Fost, Montserrat Sanmartí, va proposar fer un referèndum al poble per decidir si els menors s’han d’acollir o no. Aquesta seria una bona solució per a Dani Devahive, portaveu de la plataforma veïnal Gestió Responsable, sorgida del grup No Volem MENAs a Sant Fost. Segons ha explicat Devahive a Línia Vallès, “hi ha un emprenyament veïnal molt important”. El representant assegura que el cas de l’acollida és la gota que ha fet vessar el got per altres factors que s’han acumulat, com “les retallades socials, el govern en minoria i les pujades de sou dels polítics”, explica. Devahive també explica que estan a punt d’arribar a les 2.000 firmes de veïns contraris a rebre els joves. D’altra banda, confirma que pròximament faran una manifestació.

POBLE D’ACOLLIDA?
Tot i la pressió veïnal, l’equip de l’alcalde no sembla disposat a contradir el punt de vista de la Generalitat. El govern municipal ha celebrat reunions amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i la Directora de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència), Ester Cabanes.

Des del consistori, a més, demanen comprensió amb la situació i expliquen que “són joves com poden ser els nostres fills: joves que s’estan formant per aconseguir un futur laboral i personal com qualsevol altre”. D’altra banda, denuncien la intenció de “generar odi contra aquest col·lectiu de menors vulnerables” amb “l’objectiu de crear alarma social”. A més, asseguren que Sant Fost ha estat un indret escollit perquè “davant la situació actual cal que cada ciutat, poble o barri tingui punts d’acollida”.

Un altre factor que s’ha tingut en compte per la DGAIA a l’hora d’escollir el municipi és que “petits nuclis de joves s’integren millor a la comunitat que no pas grans centres massificats on aquests mai no tindran la sensació de llar”. Els pròxims dies determinaran si realment Sant Fost és un poble d’acollida o si s’estén el moviment contrari a allotjar els menors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram