Mayoral i el Homrani van fer oficial l’acord. Foto: T.Torrillas / Ajuntament

L’Ajuntament i la Generalitat van signar la setmana passada un acord per crear 45 noves places concertades de residència de gent gran i 32 de centre de dia en el nou equipament geriàtric que es farà a la ciutat i que tindrà una capacitat total de 120 usuaris. La trobada entre l’alcalde Josep Mayoral i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va servir per tancar un tracte que preveu un finançament de més d’1,2 milions d’euros anuals per part de la Generalitat.

COL·LABORACIÓ AMB LA FPHAG
Per la seva part, l’Ajuntament impulsarà la creació de la nova residència i centre de dia de forma conjunta amb la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG) al centre del municipi. De les 120 places residencials, 68 seran de nova creació i 52 es reubicaran procedents del Centre Geriàtric Adolfo Montañá, en una parcel·la que supera els 2.600 metres quadrats. El cost total del nou edifici rondarà els 10 milions d’euros.

A més, el centre comptarà amb 32 noves places d’atenció social diürna a persones amb dependència, en unitats de convivència, i es dotarà de cinc places inicials per a la gestió municipal de casos socials.

En paral·lel, el consistori crearà el Consorci de Serveis a les Persones de Granollers, un ens público-privat on també entrarà la FPHAG.