La primera visita durant la reobertura del Museu de Granollers. Foto: IG

“Els museus són uns espais segurs on la gent descobreix les seves relacions identitàries que necessita per recuperar la normalitat”, explica la directora del Museu de Granollers, Maria Fuster, a Línia Vallès.

La cultura de la ciutat s’ha posat en marxa per tornar a oferir espais de desconnexió, coneixement i oci als veïns. Per exemple, el Museu de Granollers ja ha reobert les portes de les seves sales aquest dimarts. Ara mateix, els granollerins poden gaudir d’una visita lliure a les instal·lacions i a la nova exposició Objectes personals, d’Eïfam Rodríguez, que s’havia d’inaugurar just quan va començar el confinament. “Per obrir el museu hem limitat la capacitat de visitants a l’equipament i hem marcat un recorregut perquè la gent flueixi i no es quedi concentrada en una mateixa zona. És per això que durant aquest mes no farem activitats i hi haurà un equip de vigilància per controlar que tothom respecta les normes i no se supera l’aforament”, detalla Fuster.

D’altra banda, el director del Museu de Ciències Naturals de Granollers, Toni Arrizabalaga, comenta a Línia Vallès que en el seu cas obriran a la fase 2 perquè tenen “moltes activitats i objectes que la gent ha de tocar dins del museu”. “Obrirem amb un sistema de reserves. Els tallers i les visites al planetari seran per grups molt reduïts”, afegeix.

Els Cinemes Edison, si tot va bé, obriran dilluns 8 de juny amb un doble repte: “A l’estiu no hi ha estrenes i hem d’aconseguir fer una cartellera prou seductora per aconseguir que la gent surti de casa després d’un confinament”, diu el seu director, Martí Pujadas, qui alhora estudia amb l’Ajuntament com fer possible l’històric cinema a la fresca estiuenc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram