Segons el govern, l’Ajuntament “s’haurà d’estrènyer el cinturó”. Foto: Arxiu

Parets ja compta amb els nous pressupostos d’enguany, aprovats en el darrer Ple del 2019 i que superaran els 26 milions d’euros. Les noves partides, però, estan marcades pel Pla de Viabilitat Econòmica, que segons el govern municipal limitarà la despesa del consistori “per compensar l’excés del 2018”. En aquest sentit, segons el regidor d’Hisenda, Enrique Villegas, l’Ajuntament “s’haurà d’estrènyer el cinturó durant els dos propers exercicis” per complir amb la despesa marcada. “Haurem de gestionar millor però amb menys recursos propis. I potser no podrem tirar endavant alguns dels projectes amb la rapidesa que voldríem”, explica el regidor.

El govern defensa que en l’àmbit social “s’han incrementat els ajuts per a beques de menjador escolar, a les quals es destinaran 90.000 euros”. D’altra banda, s’invertiran 75.000 euros per a la socialització de material escolar. Un altre dels punts que més ha destacat el consistori és que l’IBI es redueix un 2,5% en el rebut del 2020 i la resta d’impostos i taxes queden congelades.

ESPERANT L’INS LA SÍNIA
L’INS La Sínia, però, no apareix en cap apartat dels pressupostos. L’alcalde, Jordi Seguer, explica que “en el pressupost inicial que s’ha aprovat no hi és però damunt la taula hi ha diverses opcions”. A més, assegura que “fins i tot no seria necessari adquirir un terreny per al nou edifici”. En aquest sentit, el batlle es mostra ambiciós: “Esperem desencallar-ho com més aviat millor”, assegura.