La trobada d’autors vallesans a Granollers. Foto: Ajuntament de Granollers

Ni la pluja ni els núvols van aconseguir que els vallesans i vallesanes celebressin dimarts la diada de Sant Jordi. Com cada any, l’activitat principal van ser les parades que es van instal·lar als carrers dels municipis amb roses i llibres, però la jornada va comptar amb altres propostes, com tallers infantils i espectacles.

Granollers va ser l’encarregat d’escalfar motors dilluns amb la tradicional trobada d’autors i autores comarcals a la Porxada. L’acte, que va comptar amb el pregó de l’escriptora granollerina Carme Arenas, va aplegar una cinquantena d’autors vallesans que van presentar breument les seves noves publicacions i van signar alguns exemplars. D’aquesta manera es va donar el tret de sortida a la Fira del Llibre i la Rosa de Granollers, que es va allargar fins dimarts amb la intenció d’oferir una àmplia varietat de llibres i roses als veïns i veïnes.

En el cas de Mollet, el parc de les Pruneres va substituir la Rambla Fiveller com a epicentre d’aquesta jornada a causa de la celebració del mercat setmanal. Tot i el canvi d’ubicació, es va registrar una bona afluència de molletans i molletanes durant tot el dia en aquesta nova localització, la qual va acollir diferents paradetes i stands institucionals.

A més, es van organitzar activitats relacionades amb aquesta celebració com un taller de manualitats adreçat als infants o un curs de rajoles de Sant Jordi.

La Llagosta tampoc es va voler perdre la festivitat i va desafiar la pluja amb diferents parades de venda de llibres i roses a la plaça Antoni Baqué. A la tarda, la Biblioteca Municipal va proposar un seguit d’activitats infantils, com l’hora del conte dedicada a Sant Jordi, a càrrec de Puri Ortega.

Un altre dels punts de la comarca on dimarts es va viure la diada de Sant Jordi amb força va ser la Garriga. Una de les activitats més destacades va ser el recital poètic de Mireia Calafell a la Biblioteca, la qual va aprofitar l’ocasió per fer reflexionar el públic sobre qüestions relacionades amb el gènere i la lluita feminista.

Els Diables de Parets versionen la llegenda del drac

Els Diables de Parets van celebrar la diada de Sant Jordi amb la presentació d’un espectacle inspirat en aquesta celebració que va comptar amb la participació d’un centenar de persones.

L’entitat va sorprendre els veïns i veïnes, dimarts a les nou de la nit, amb una funció a càrrec del grup Ànimes de Foc. Entre tabalers, diables, drac i tècnics, l’obra va comptar amb la intervenció d’un centenar de persones que van interpretar la seva particular versió de la llegenda del cavaller i del drac.

Un dels elements més destacats de l’espectacle va ser la música, la qual va jugar un paper important en les escenes més destacades de l’obra, així com els efectes piromusicals que van acompanyar la Bèstia, la figura més emblemàtica de la colla.

Tot i que aquest espectacle va ser l’acte principal de la jornada de dimarts, Parets també va celebrar Sant Jordi des de primera hora del matí amb la instal·lació de les tradicionals parades de les llibreries i floristeries del poble a la plaça de la Vila.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram