Marxa nocturna a Granollers amb motiu de la celebració del 25N. Foto: CFG

Mentre els fans de l’esport ploraven la mort de Maradona, un dels millors futbolistes de la història i que va ser notícia per episodis de violència de gènere contra la seva parella, s’alçava un crit de lluita contra les agressions masclistes als pobles vallesans.

Els municipis de la comarca van celebrar el 25N amb lectures de manifestos per l’eliminació de la violència contra les dones en línia, jornades i tallers virtuals sobre les agressions de gènere i formacions online relacionades amb la qüestió. Algunes entitats vallesanes també van organitzar marxes nocturnes, com la que va promoure la Coordinadora Feminista de Granollers, on es va llegir el manifest de la Plataforma Assetjaments Sexuals Vallès Oriental. Durant aquesta lectura es va denunciar l’actuació de la Policia Local de la Garriga davant d’un cas d’assetjament sexual. Aquest cos suposadament va fer “cas omís” d’una denúncia que van interposar dues adolescents perquè un home les havia agredit verbalment mentre anaven d’excursió a Puiggraciós. Des de l’entitat van aprofitar per recordar que “cal posar en valor els assetjaments sexuals verbals i denunciar-los sempre”.

La realitat és que la xifra de denúncies per violència masclista al Vallès Oriental segueix creixent. Així ho recull un estudi elaborat per l’Observatori del Centre d’Estudis del Consell Comarcal i l’Observatori de la igualtat de gènere de l’Ajuntament de Granollers. El 2019 es van presentar 1.219 denúncies per violència de gènere a la comarca. El document també destaca que el 75% de les víctimes mortals de violència masclista són mares, una situació que posa en relleu que aquesta violència també afecta terceres persones més enllà de les víctimes directes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram