La majoria d’afectats per les punxades van ser camions. Foto: Google Maps

La Fiscalia demana sis anys de presó per a un Mosso d’Esquadra veí de Montmeló acusat de punxar les rodes de 22 vehicles a l’AP-7 amb una planxa plena d’objectes punteguts creada per ell mateix. Els jutjats treballen en el cas d’aquest home de 51 anys, que s’enfronta a les acusacions de delicte contra la seguretat viària i de falsificació de document públic. D’altra banda, el fiscal reclama una multa de 10.800 euros per la presumpta acció de l’individu.

Segons la Fiscalia, l’acusat va actuar a finals de novembre del 2017, i amb l’objectiu d’amagar la seva identitat va crear un carnet de conduir fals amb el qual va comprar un cotxe.

Amb aquest automòbil, la matinada de l’1 de desembre es va situar a l’AP-7 entre els municipis de Montornès i Sant Cugat, on va tallar el filferro de separació de l’autopista tot i que era conscient del perill que suposava una acció així. Després va col·locar en el carril de la via una planxa creada per ell mateix amb punxes que va causar que molts vehicles -la majoria camions- punxessin les rodes quan passaven sobre l’artefacte. Dies després, va tornar a fer el mateix a l’altura de Cardedeu.

Per totes aquestes accions, la Fiscalia assegura que els danys causats als vehicles arriben fins als 56.800 euros, reclamats pels propietaris.