Monràs ha sortit victoriós del 26-M a Mollet. Foto: Arxiu

Josep Monràs es va imposar de forma contundent a Oriol López en la batalla per Mollet de les eleccions municipals. Els candidats del PSC i Ara Mollet ERC, respectivament, van ser els protagonistes de la campanya electoral després de mesos de picabaralles i conflictes que fins i tot van arribar als tribunals. Finalment, el candidat socialista va ser el vencedor amb el 34,87% dels vots, 7.920 en xifres absolutes. Els resultats es tradueixen en 10 regidors –3 més que les anteriors eleccions–, però el PSC es queda a 3 de la majoria absoluta.

Mireia Dionisio, primera secretària del PSC a Mollet, ha valorat els resultats a Línia Vallès: “Estem molt satisfets, la ciutadania ha parlat clar”. Davant d’un possible pacte liderat per ERC contra Monràs, Dionisio diu que “sempre estan amb la mateixa cantarella. Des del 2015 que ERC no accepta els resultats”.

Per la seva part, Ara Mollet ERC també millora els resultats respecte del 2015, però perd la pugna directa amb els socialistes. Oriol López ha aconseguit 6 regidors, un més que l’anterior mandat. 5.230 vots (un 23,03%) els han situat com a segona força del municipi i amb opcions de governar.

ELS COMUNS VENCEN PODEM
El 26-M a Mollet va estar marcat per diverses batalles. A banda de la ja esmentada entre socialistes i republicans, els molletans arribaven a les urnes amb una altra disjuntiva: Mollet En Comú o Podem. La divisió entre ambdues formacions, que es van presentar juntes el 2015, també va estar marcada pels retrets i les acusacions durant la campanya electoral.

Els resultats van ser favorables a Mollet En Comú, amb 4 regidors i el 13,50% dels vots (3.067 en total). Per la seva part, Podem va haver-se de conformar amb dos regidors provinents dels 1.756 vots, que representen el 7,73% de l’electorat. En sentit matemàtic, la divisió resulta en la pèrdua d’un regidor entre ambdues formacions, ja que en l’anterior mandat comptaven amb 7 de forma conjunta i ara en sumen 6.

L’HORA DELS PACTES
Amb tot, l’aritmètica sorgida del 26-M no ha garantit l’alcaldia a Monràs. De fet, des d’Ara Mollet-ERC ja estan treballant per intentar articular una majoria absoluta alternativa a Monràs.

En declaracions a Línia Vallès, López explica que aposten “per un govern de canvi i progressista”. “Ja hem parlat amb la resta de grups i som molt optimistes perquè la població demana canvi”, diu, remarcant que el d’ERC és “un grandíssim resultat” perquè han “pujat més de 2.000 vots”.

Amb tot, el candidat republicà fa referència a un possible pacte amb Mollet en Comú, Podem i Junts per Mollet. La suma resultaria en 13 regidors, la desitjada xifra de la majoria absoluta que faria alcalde López.

Ara bé, només que un d’aquests tres partits no se sumi al pacte i no hi hagi una majoria absoluta alternativa, Monràs pot ser investit alcalde sense necessitat de pactar amb ningú, en tant que llista més votada. Tanmateix, l’actual alcalde podria optar per intentar arrencar un acord a Mollet En Comú que li permetria tenir a ell la majoria absoluta o reeditar els acords de governabilitat amb Cs i JxM, amb qui també sumaria.