L’Hospital de Mollet ha ampliat la seva capacitat d’hospitalització. Foto: Arxiu

Més de dues-centes persones, concretament 222. Aquesta és l’última xifra global d’ingressats per coronavirus que han fet pública els tres hospitals de la comarca aquest dimecres.

A l’Hospital de Mollet hi ha 88 pacients positius de Covid-19 ingressats i des de l’inici de la pandèmia han donat 50 altes i han patit 19 defuncions. A l’Hospital General de Granollers tenen 123 casos positius, han superat la malaltia 22 persones i han mort 20 pacients a causa del virus. Per últim, a l’Hospital de Sant Celoni hi ha 11 ingressats, han superat el coronavirus dues persones i se n’han mort tres. En conjunt, ja hi ha hagut més de 40 morts a la comarca per la pandèmia.

D’altra banda, els hospitals vallesans han hagut d’ampliar la seva capacitat d’hospitalització per fer front a la pandèmia. En el cas de l’Hospital de Mollet, han adaptat el centre de dia i de consultes externes per poder ingressar més pacients, així que ara compten amb 285 llits respecte dels 154 que hi havia abans. També han establert una comissió de professionals que dona servei d’atenció emocional i psicològica. Aquest programa l’està dirigint el Servei Espiritual i el Servei de Salut Mental de l’Hospital i l’han batejat com a SuportCovid, on acompanyen els familiars, pacients i treballadors sanitaris que ho necessiten.

A l’Hospital General de Granollers han ampliat la unitat de cures intensives amb 46 llits; dediquen un 80% de l’activitat hospitalària al tractament de pacients positius o sospitosos de tenir Covid-19; i des d’aquest dijous tota l’activitat Maternoinfantil és atesa a la Mútua Granollers, incloses urgències de ginecologia i parts.