Sánchez, en un acte de campanya amb el PSC anys enrere. Foto: PSC

La situació de la regidora Josefa Sánchez s’haurà de discutir en un Ple extraordinari. Així ho va anunciar dilluns passat l’oposició, el grup Independents Units per Sant Fost (IUSF), que després del requeriment que va fer a l’Ajuntament (del qual consideren que el govern municipal n’ha fet “cas omís”) ha emès un altre comunicat dient que aquesta Sessió Plenària ha de celebrar-se “en un termini màxim de 15 dies”, d’acord amb la legislació local.

IUSF espera, doncs, que des del consistori s’anunciï quan s’ha de celebrar el Ple, que hauria de ser abans del 7 de desembre si es compleixen els terminis d’aquesta formació.

Setmanes enrere, l’oposició havia demanat, via requeriment, que Sánchez (actualment regidora no adscrita després d’abandonar el PSC en el Ple d’investidura de l’any passat) passi a cobrar únicament per la seva assistència als Plens. Segons la Sentència 1401/2020 del 26 d’octubre de 2020, qualsevol regidor o regidora no adscrit no pot ostentar càrrecs o delegacions ni rebre més retribucions que les que com a regidor electe li corresponen.

De la mateixa manera, IUSF reclamava que l’Ajuntament li reclami “les retribucions percebudes indegudament”, que s’anul·lin “les resolucions dictades en el període en què va ocupar l’alcaldia” i que se la doni de baixa de la Seguretat Social des del dia 15 de juny del 2019 (dia en el qual va prendre possessió del càrrec en un Ple polèmica).