Una de les visites guiades a la Tèrmica de Roca Umbert. Foto: Ajuntament

La rehabilitació d’elements patrimonials de Roca Umbert per aconseguir atreure més turisme serà l’objectiu principal de les obres que es portaran a terme gràcies a la subvenció d’uns 800.000 euros que ha atorgat el programa europeu FEDER a l’Ajuntament. En aquest sentit, cal remarcar que Granollers ha sigut l’únic municipi del Vallès Oriental que ha rebut aquest ajut per part de l’ens internacional.

Un dels punts principals de la reforma es basa a potenciar la museïtzació de la Tèrmica i de diverses zones emblemàtiques de Roca Umbert amb la incorporació d’una senyalització per mostrar el recorregut als visitants i la creació d’una audioguia, entre altres mesures.

Segons fonts municipals, l’objectiu és que tot l’espai es percebi com un centre d’interpretació a l’aire lliure, on es puguin visitar els seus elements de forma aïllada o com un tot.

De manera paral·lela, el projecte preveu la rehabilitació patrimonial de diferents espais com el Refrescador, les antigues passarel·les entre les naus o l’enllumenat ornamental de la xemeneia. D’altra banda, la subvenció inclou un ajut d’uns 500.000 euros per construir una xarxa de calor per biomassa que subministri energia tèrmica a set equipaments públics, com són el Taller d’Artistes, el Centre de Cultura Popular la Troca o les pistes d’atletisme, entre d’altres.