Maria Jesús Montero i Miquel Iceta van visitar Montmeló. Foto: ACN

Miquel Iceta va ser el protagonista de la Festa de la Rosa que es va celebrar dissabte al poble. El primer secretari del PSC va fer declaracions polèmiques sobre Mariano Rajoy i Pablo Casado, així com un paral·lelisme entre el Brexit i el referèndum català.

Iceta va recordar durant el seu discurs la famosa frase que va pronunciar en una festa de la Rosa de Gavà l’any 2016, quan va demanar a Pedro Sánchez que aguantés i els deslliurés de Rajoy. Tres anys després, i amb una situació totalment diferent després que Sánchez hagi guanyat les eleccions generals, Iceta va demanar a Mariano Rajoy que torni. “El que no sabia és que trobaríem a faltar Mariano Rajoy. Torna Rajoy, torna, treu-nos el ‘fraCasado’ de davant”, va exclamar.

En el seu discurs davant la militància a Montmeló, Iceta també va fer un paral·lelisme amb el Brexit i va opinar que el seu exemple suposa una ensenyança per a Catalunya: “El referèndum no és un truc de màgia, no ho resol tot i no es juga tot a l’últim penal”.

El primer secretari del PSC també va fer referència al pla fiscal de Sánchez. “Diuen que apujarem els impostos als que guanyen més de 130.000 euros l’any i que això és la classe mitjana. Però en quin país viuen? De qui estan parlant si no els guanyo ni jo, que sóc president d’un grup parlamentari?”, va remarcar.

A banda de les seves declaracions a Montmeló, Iceta també ha estat protagonista de l’actualitat aquesta setmana, després que el PSOE l’hagi escollit per presidir el Senat. Ara bé, encara li falta el vistiplau del Parlament català.