Dona vacunant-se a l’Hospital de Granollers. Foto: Hospital de Granollers

Dimecres el Govern de la Generalitat anunciava que tornava el confinament comarcal a Catalunya. Contra el que podria semblar, la decisió no tenia res a veure amb les vacances de Setmana Santa i un hipotètic creixement dels casos de Covid-19 per la relaxació de mesures durant el període festiu. De fet, aquesta situació futura és el que preocupa els hospitals de la comarca, que des de finals de març estan visibilitzant un augment de casos que pot posar en risc l’operativitat dels centres mèdics.

“Hem anat incrementant en les darreres setmanes, però l’efecte de Setmana Santa s’espera de cara a la setmana vinent”, expliquen des de l’Hospital de Granollers. En el cas de la capital vallesana, les xifres han experimentat ja un notable creixement respecte a finals de març. Així, actualment hi ha 58 persones ingressades per coronavirus, 20 més que el 24 de març. Tot i això, hi ha espai per a l’optimisme en un altre àmbit. Segons relaten des del centre, “la campanya de vacunació de professionals ha finalitzat amb un 90% de persones vacunades” i ara l’hospital comença a vacunar aquells professionals que no van poder accedir a la primera vacunació.

Pel que fa a la resta d’hospitals de la comarca la situació és diferents. A Mollet aquesta setmana hi havia 33 persones ingressades, set menys que la setmana anterior, i a Sant Celoni només són set els casos, un més que fa set dies.