Producció de tractaments en una planta de Grifols. Foto: Arxiu

La farmacèutica Grifols invertirà aproximadament 130 milions d’euros en la construcció d’una nova planta de producció a Lliça de Vall.

La nova planta de la multinacional catalana servirà per impulsar el creixement de la seva divisió ‘Bioscience‘, especialitzada en la producció de medicaments derivats del plasma. A banda, la farmacèutica també té previst ampliar la capacitat productiva, d’investigació i logística de la divisió ‘Diagnostic‘, centrada en la medicina de transfusió.

Les instal·lacions estaran situades en una parcel·la de més de 47.000 metres quadrats en una zona contigua al polígon industrial Llevant de Parets, on Grifols concentra gran part de la seva producció.

Segons el vicepresident responsable de les instal·lacions de la companyia, Ricard Bronchud, “la compra del terreny forma part del compromís de Grifols amb la inversió local i la generació d’ocupació qualificada al territori”. Avui dia, la plantilla de la farmacèutica al Vallès Oriental supera els 3.500 treballadors.

Per altra banda, les noves instal·lacions permetran “donar resposta al creixement de l’empresa durant els pròxims anys” mentre el grup “està atent a noves oportunitats d’expansió que puguin sorgir”, conclou el directiu.