Els sanitaris granollerins a la mobilització d’aquest dimecres. Foto: F.S.

Semblava que Granollers ja havia superat el risc de rebrot que amenaçava la ciutat aquest estiu, però aquesta setmana les notícies negatives han tornat a aparèixer.

Segons les dades del Departament de Salut, la taxa de risc de rebrot a la ciutat és de 244,75, mentre que la setmana passada era de 200. Aquesta xifra significa que el risc d’expansió del virus és elevat. Tot i això, les dades de l’agost eren més alarmants, ja que la taxa de risc de rebrot superava aleshores els 600.

Sigui com sigui, aquest dimecres l’hospital granollerí comunicava que “havia estat una setmana dura” perquè havien perdut sis pacients per culpa del coronavirus. Ara mateix, a l’Hospital de Granollers tenen 27 pacients ingressats per Covid-19, un més que la setmana passada. A Mollet les notícies tampoc són bones. L’hospital molletà també ha registrat un repunt en les defuncions per coronavirus. En concret, aquesta setmana hi han mort 5 persones. Tot i això, l’Hospital de Mollet es manté estable i actualment només té 15 positius. A l’Hospital de Sant Celoni, per últim, hi ha 4 persones ingressades per coronavirus.

Mentrestant, les queixes al sector de la sanitat augmenten. Els treballadors de l’Hospital de Granollers s’han concentrat aquest dimecres per “dir prou” a la discriminació econòmica i territorial sanitària de la comarca; a l’eficiència econòmica a costa dels treballadors; i a la manca d’infraestructures, de recursos i de personal. Els sanitaris tenen clar que no volen enfrontar-se un altre cop al virus sense EPIs “ni dignitat”, com va passar, remarquen, durant els primers mesos de la pandèmia.