Una imatge de la persona desatesa per la policia, a terra. Foto: CUP Granollers

L’Ajuntament de Granollers ha donat a conèixer aquesta tarda alguns elements de l’informe policial sobre l’actuació de dos policies locals que van desatendre una persona que estava estirada a terra el passat 16 de febrer. Cal recordar que l’actuació va ser gravada en vídeo i que en l’enregistrament s’hi pot escoltar com un dels policies diu a l’home que està estirat sobre l’asfalt: “No es pot deixar escombraries al mig del carrer”.

Tot i que l’informe complet es donarà a conèixer dilluns vinent, el consistori ja ha emès un comunicat en el qual considera que “la intervenció policial va ser ajustada a la normativa” i que els agents “van actuar conforme als procediments ordinaris d’actuació policial”. “No s’observa en l’actuació dels agents responsabilitat disciplinària”, afegeix el text. A més, la policia ha assenyalat que “no era necessari avisar una ambulància” perquè la persona, tot i estar sota els efectes de l’alcohol, no precisava atenció mèdica. Tanmateix, l’equip de govern ha anunciat que encarregarà la redacció d’un protocol específic que reguli aquest tipus d’actuacions de la Policia Local.

TENSIÓ AL PLE
L’escena policial també va tenir la seva quota de pantalla en la política granollerina. Va ser a les acaballes del darrer Ple, quan la regidora d’ERC Núria Maynou va preguntar a l’alcalde sobre el tema, que ja fa dies que ha aixecat polseguera a la ciutat. A més de voler saber l’estat de la investigació, la republicana va demanar que es fes pública per esvair “ombres sobre la Policia Local”. Les paraules de Maynou no van agradar a l’alcalde, que va considerar que eren un atac a la transparència del seu govern. Així mateix, Mayoral va acusar Maynou de dur el tema al Ple per fer-ne una utilització partidista.

Granollers investigarà l’actuació dels policies que van desatendre un home al carrer