Mascaretes infantils fetes per la xarxa solidària de cosidores de Granollers. Foto: Twitter

“Són les comunitats les que sostenen la vida, ni les famílies nuclears, ni la parella, ni l’individualisme”. Aquests dies de confinament les paraules de l’escriptora i intel·lectual Gloria Jean han agafat un pes de realitat que feia temps que no es veia a la nostra societat.

La solidaritat, els projectes de suport i l’esperança per no defallir sota un “tot anirà bé” de ben segur que han afavorit la superació d’aquests dies d’aïllament i han evitat l’augment dels contagis de la Covid-19. És per això que l’Ajuntament de Granollers ha creat un espai virtual anomenat Xarxa Ciutadana que vol fer valdre les iniciatives solidàries que s’han posat en marxa, orientades a afavorir la comunicació, la cooperació i els intercanvis entre diferents persones i col·lectius.

D’aquesta manera el consistori ha aprofitat per agrair la implicació que han tingut els veïns de Granollers amb la crisi sanitària. La confecció de material de protecció individual per al personal sanitari, la recollida de mantes per a l’alberg habilitat per a persones sense llar o la creació de grups per promoure la solidaritat entre veïns són algunes de les accions que ha promogut la població granollerina aquests mesos.

Segons fonts de l’Ajuntament, l’objectiu del web de la Xarxa Ciutadana és crear un espai de participació col·laboratiu, que esdevingui un punt d’intercanvi i de foment de la solidaritat entre persones, on es recuperi el sentiment de veïnatge i comunitat que ha tornat a aflorar actualment.