Els Blancs i Blaus van omplir la ciutat de festa. Foto: Ajuntament

La Festa Major de Blancs i Blaus va transformar Granollers del 24 d’agost a l’1 de setembre en una ciutat industrial de principis del segle XX, en plena efervescència de la lluita obrera. Amb aquesta temàtica la Colla dels Blaus va enamorar el públic i va superar els Blancs per tercera vegada consecutiva en el global de les diferents proves a les quals participen ambdós grups.

La festivitat va ser benvinguda amb un pregó molt reivindicatiu, proclamat per les jugadores del Balonmano Granollers -que enguany celebra el seu 75è aniversari-. La gresca es va apoderar així de la ciutat durant més d’una setmana, en la qual va destacar l’actuació d’Oques Grasses, caps de cartell d’aquesta edició. Amb la seva peculiar barreja d’estils que els ha dut a ser un dels grups més escoltats en català, els osonencs es van posar el públic de l’avinguda del Parc a la butxaca.

TORRENT AMB LA FESTA
Una de les visites més destacades durant els dies de festa va ser la del President del Parlament, Roger Torrent, que va rebre els mocadors dels Blancs i els Blaus durant la tradicional passada de rajoles.

Granollers s’acomiada de la festa, que creix amb la participació de colles que mantenen una rivalitat sana. Així ho van demostrar els seus dos líders, fent-se un petó durant el veredicte de la colla vencedora diumenge.