Un moment durant la presentació del projecte. Foto: Ana Amat Vendrell / ACN

Granollers posarà en marxa un sistema de reciclatge pioner a Europa. Es tracta de la instal·lació de contenidors grocs intel·ligents que inclouran un codi QR amb l’objectiu de premiar les persones que reciclin amb monedes reciclos que es podran bescanviar per serveis i productes relacionats amb la sostenibilitat.

El projecte, que s’anomena Reciclatge 5.0, es portarà a terme al llarg del 2019 i estarà principalment centrat en llaunes i ampolles. Segons explica l’ACN, pilotarà en dos àmbits: el domèstic i fora de la llar.

L’usuari s’haurà de registrar en una webapp, des d’on s’aniran comptant les vegades que aquest recicli, gràcies a un codi QR que identifica el telèfon mòbil del ciutadà a l’hora de dipositar el residu al contenidor. En conseqüència, es computaran digitalment reciclos, el sistema digital que canviarà el compromís dedicat a la sostenibilitat en premis per l’usuari.

Aquest sistema, impulsat per Ecoembes i TheCircularLab, es posarà en pràctica a Granollers, Igualada, Sant Boi de Llobregat i la comarca del Pla de l’Estany. Durant l’acte de presentació del projecte, que es va celebrar aquesta setmana a Barcelona, el conseller delegat d’Ecoembes, Óscar Martín, va explicar als assistents que aquesta iniciativa condueix a “un futur cap a la innovació que ens permetrà aconseguir un planeta net, segur i sostenible”.