Després d’uns mesos d’incertesa i moltes reunions per decidir si tirar endavant la Festa Major de Blancs i Blaus d’enguany o no, l’Ajuntament de Granollers i les dues colles han decidit cancel·lar-la.

Tant les colles com l’Ajuntament van començar a reunir-se en comitès d’urgència des de l’1 de maig per valorar el futur de la Festa Major d’aquest estiu, va explicar ahir al vespre la regidora de Cultura, Maria Villegas.

“L’essència de la Festa Major de la ciutat és la participació de la ciutadania i amb les normes de salut actuals no podrien gaudir de la nostra festa sense posar en risc la salut de tots”, va afirmar Villegas. Això no significa que el consistori i les colles deixin de treballar per “reactivar els somriures i recuperar la il·lusió” a Granollers.

D’altra banda, el representant de la Colla dels Blancs, Xavi Raich, va lamentar que la situació no els hagi deixat portar a terme la Festa Major d’enguany, que era la que tenien més avançada, però va voler recordar que els Blancs no s’aturen i seguiran endavant per entretenir la ciutat.

La cap de Colla dels Blaus, Jennifer Moreno, va destacar que els Blaus s’han seguit reunint per poder organitzar activitats interactives, però “la Festa Major de Granollers no té sentit sense brindis, ni abraçades ni compartir”.

Sigui com sigui, el consistori granollerí i les colles van voler deixar clar que no deixaran la ciutat sense actes culturals aquest estiu. És per això que durant el juny treballaran per poder oferir a tots els veïns una programació “de mirada local, per a la ciutat i de la ciutat” a finals d’agost, va afirmar Villegas. La regidora de Cultura va afegir, però, que actualment encara no tenen cap acte definit perquè el març van parar màquines i van deixar de fer créixer la festa.

Per la seva banda, l’alcalde Josep Mayoral va concloure que “aquest any no es vestirà una samarreta blanca ni blava, sinó la de tots els colors de Granollers, perquè es construirà una celebració diferent, que no serà la festa de Blancs i Blaus”.