El CDR empresonat explica com està vivint la seva reclusió. Foto: G. Tomàs

El membre del CDR de Mollet Germinal Tomàs, empresonat des del 23 de setembre en el marc de l’Operació Judes, ha enviat aquesta setmana una carta pública des de la presó als mitjans de comunicació per denunciar la situació de repressió viscuda i demanar més lluita social. Tomàs comença el text en un to irònic assegurant que escriu des de “Soto del relax”, fent referència a la presó de Soto del Real on està. El document narra la relació amb els altres CDRs: “De tant en tant ens veiem en diferents actes del centre, cosa que ens serveix per a saber l’estat de cadascú de nosaltres i quedar-nos més tranquils”. També afirma que hi ha dos detinguts en aïllament.

Un dels punts més destacats de la carta és la importància que dona als missatges de suport de tot el món. El CDR explica que reben “cartes arribades de tot Catalunya, de les Illes i fins i tot de Suïssa, Itàlia, Alemanya o Finlàndia”. L’escalf de la gent, però, no evita que Tomàs estigui patint la duresa de l’empresonament: “El mes d’octubre ha estat molt dur, m’he perdut per primera vegada l’aniversari del meu pare i dels meus fills i, a més a més, segurament també el de la meva dona i el de la meva germana”. El pres també explica que “per si fos poc, he complert els 40 anys aquí, tancat esperant que la ‘justícia’ espanyola ens digui què vol fer amb nosaltres. I tot això, segurament, és el pitjor d’estar privat de llibertat”.

D’altra banda, fa una crida als manifestants: “Sabem que us esteu mobilitzant per nosaltres, pels presos polítics i per Catalunya. Seguiu, seguiu, no pareu mai, la desobediència civil és el que sempre ha fet avançar la societat”.

Tomàs acaba amb un clam “per la República Catalana, perquè Espanya desperti i assoleixi una democràcia plena, perquè entre tots aconseguim vèncer el canvi climàtic, que la humanitat arribi a ser conscient de la seva grandesa, i per les nostres famílies”.

La carta arriba dies després que la Fiscalia decidís mantenir en presó a l’activista per “risc de fuga, de destrucció de proves i reiteració delictiva”.