Carolina Serra, la primera àvia granollerina vacunada de la Covid-19. Foto: J.G.

El procés de vacunació sembla que ha començat a agafar ritme. Segons un mapa de Nació Digital (que combina les dades del Departament de Salut), aproximadament un 46% dels residents vallesans ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 (des del mateix mitjà adverteixen, però, que les dades poden no ser exactes, ja que el nombre de residents a la comarca varia).

Línia Vallès va assistir a la primera vacunació de Granollers divendres passat. Carolina Serra va ser la primera àvia a rebre la vacuna de la Covid-19 a la residència Adolfo Montañá, on van vacunar-se els 37 avis que resideixen al sociosanitari. Des del centre han informat, a aquest setmanari, que per ara els vacunats “no han tingut cap reacció adversa”.

A l’acte de la primera vacunació van assistir l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, la delegada de la consellera de Salut, Mercè Escrig, la portaveu de la vacunació d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, Maria del Mar Isnard, i la directora de l’Adolfo Montañá, Teresa Riera.

“Hi ha professionals sanitaris que es resisteixen a vacunar-se, però jo els poso el símil de quan vas de vacances a l’estranger. Allà ningú es qüestiona els efectes adversos sinó que pren les mesures que calen”, va argumentar Escrig, encoratjant que tothom es vacuni contra el virus pel bé de la comunitat. En aquest sentit, el pneumòleg de l’Hospital de Mollet, Mario Serrano, que ja s’ha vacunat, també motiva els sanitaris a posar-se-la i demana que es “posi fil a l’agulla amb la vacunació de tota la població”. En la mateixa línia, el portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, Antonio López, recorda que “tots els avis necessiten rebre la vacuna al més aviat possible”.