El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va presentar el seu nou llibre El 15M facha. Ideas para un futuro en disputa, de la col·lecció Temas de hoy de Planeta, a la sala Tarafa de Granollers divendres passat. El llibre recull un seguit de reflexions que va escriure el republicà durant els 94 dies que va estar confinat a Madrid.

La presentació va estar moderada per Zainab Tamara, membre del Jovent Republicà, i per la portaveu granollerina d’ERC, Núria Maynou. Durant la presentació, Rufián va lamentar el fracàs de les esquerres a l’hora d’interpel·lar la gent més desfavorida. “Arriben a pensar que Vox són dels seus”, va dir. En aquest sentit, va afegir que “el parlamentarisme català no és del tot conscient de què ens espera amb el feixisme”.

“Avui hem passat una bona estona amb Gabriel Rufián i Zainab Tamara parlant de la república que volem construir. Una república de totes, diversa i amb justícia social. On posem la vida al centre”, piulava, després de l’acte, la mateixa Maynou.